FAQ

Uit hoeveel personen bestaat een groep ?

Tussen de 2 en 14 rijders.

Maken jullie dagtochten ?

Ja ,wij maken dagtochten variërend van 100 tot 175 km per dag afhankelijk van de intensiteit van de route en de ervaring van de rijders. Iedere dag keren we weer terug op locatie.

En als ik niet zoveel ervaring heb ?

Uiteraard passen we de route aan als u niet zoveel ervaring heeft, geen probleem !

Als wij van extreme houden, kan dat bij jullie ?

Ik nodig je graag uit, heel extreem als het moet zijn 😉

Zijn er motorzaken in de buurt voor eventueel onderdelen ?

Hier in Italië wordt veel offroad gereden, er zijn ook veel motorzaken.

Moet ik mijn motor speciaal prepareren ?

Een carterbescherming is wenselijk, een grote tank is niet nodig. Neem wel was spare-parts mee zo dat jezelf de meeste kleine zaken direct kan vervangen of repareren

Wat is er voor een ondergrond ?

De ondergrond is stenig en kleiachtig

Zijn er hoge bergen ?

Ja, we begeven ons tussen de hoogtes van 300 en 1200 mtr boven zeeniveau.

Welke periode kan ik heb beste komen

De beste periode is in het voorjaar maart, april, mei en begin juni of in het najaar eind september, oktober, november en begin december.
In de zomer vanaf half juni tot eind september is het veel te warm voor offroad te rijden, de temperaturen liggen dan tussen de 30 en 40 graden. In de winter kan het hier sneeuwen, en in de sneeuw rijden is bij ons niet te doen.

Ik ben s’ zomers bij jullie op vakantie of ergens in de buurt, kan ik een dagje komen rijden ?

Iedere zomer hebben we regelmatig gasten die een dagje willen rijden, dat kan geen probleem, we rijden dan i.v.m. de warmte van 6.00 uur s’ morgens tot 13.30 uur. Voor een dagje is de hitte wel te trotseren.
Mocht je je motor niet bij je hebben dan heb ik 1 extra motor die je kan huren. Het is wel wenselijk dat jezelf je kleren mee neemt.

Hoe te rijden met de auto ?

Vanuit Amsterdam is het ca. 1500 km. rijden Je kan rijden via Duitsland-Zwitserland-Italie. Ook wordt wel eens via Oostenrijk gereden i.p.v. Zwitserland, meestal als men geen zin heeft in een controle bij de Zwitserse grens, je zou maar eens alles moeten uitladen als de douaniers daar zin in hebben ??

Met het vliegtuig ?

Je kan goedkoop vliegen via Ryanair, zeker in het voor- en najaar hebben ze zeer interessante tarieven. Kijk op onze ” met het vliegtuig naar Italie” – pagina voor alle informatie omtrent vliegvelden etc.

Motorentransport

Het motorentransport regelen we meestal met de firma. www.transportmotoren.nl Hun hebben al vaker de motoren voor ons vervoerd, we hebben er zeer goede ervaringen mee. U kunt rechtstreeks een offerte bij hun opvragen, wij kunnen het ook voor u doen.